Ilinca feat. Alex Florea – “Yodel It!”

“Yodel It!” este o melodie compusă și orchestrată de Mihai Alexandru pe versuri în limba engleză semnate de Alexandra Niculae, interpretată de Ilinca Băcilă și Alex Florea, ce a reprezentat România în concursul Eurovision 2017, clasându-se pe locul 7 cu un total de 282 de puncte.
Single-ul a fost lansat pe 30 ianuarie 2017 prin Cat Music, principala casă de discuri din industria muzicală din România, reprezentând unii dintre cei mai influenți artiști din Romania din ultimii 20 de ani. Piesa prezintă un amestec între muzica de yodeling, rap, rock, pop și hip-hop, și este disponibilă pentru descărcare de pe Apple Store aici: https://goo.gl/tGIbhC și de pe site-ul oficial ESC aici: https://esc2017.lnk.to/Eurovision2017YD
“Yodel It!” este o premieră în cadrul concursului Eurovision din cauza yodelingurilor sale alpine, o formă de cântat ce a fost o tradiție rurală in Europa Centrală, perfect interpretate de Ilinca pe tot parcursul piesei.

Mihai Alexandru este un compozitor, chitarist, aranjorator și producător de muzică (sub numele de Al Mike), un om cu o carismă și o modalitate unică de a fi și de a scrie, ale cărui compoziții au fost adesea parte în preselecțiile anterioare ale concursului Eurovision România. După multe prezentări în finalele naționale, a câștigat selecția națională în 2003 cu piesa “Don’t Break My Heart” interpretată de Nicola și a reprezentat România la concursul Eurovision desfășurat la Riga, Letonia, clasându-se pe poziția a 10-a în marea finală. In acest an vine cu “Yodel It!”, un cântec minunat, cu o linie melodică atrăgătoare, în ciuda acelor yodelinguri greu de interpretat, un amestec excelent între modern și tradițional, realizat cu succes de cei doi artiști care se completează reciproc într-un spectacol de talent, strălucire și … yodeling alpin.

Ilinca Băcilă, cunoscută ca fostă concurentă la “Vocea României”, sezonul 4, antrenor Loredana Groza, precum și fetița de 13 ani care l-a uimit pe Mihai Petre în show-ul de talente “Românii au talent” 2012, este o tânără și talentată cântăreață din Cluj Napoca, România, al cărei talent înnăscut pentru yodeling și cântat a adus-o în atenția lui Mihai Alexandru, care a ales-o să-i interpreteze compoziția la concursul Eurovision, împreună cu Alex Florea, cunoscut ca fost concurent la X Factor România, sezonul 4, amintit ca “rockerul rebel”, cuceritor al fanilor X Factor și nu numai. Originar din Constanța, Alex este un actor și vocalist desăvârșit care a ales să interpreteze rock, considerând că rockul este singurul gen muzical care îl reprezintă cel mai bine, care îl face să se simtă liber și, de asemenea, care îl face să se exprime așa cum dorește.

Informații suplimentare despre activitățile muzicale ale celor trei sunt disponibile accesând paginile lor oficiale Facebook aici:

Ilinca Bacila: https://www.facebook.com/IlincaTheArtist/
Alex Florea: https://www.facebook.com/alexfloreaofficial/
Al Mike: https://www.youtube.com/user/AlMikeProduction

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s